Barion Pixel
+3670 586 0777 info@readygojogsi.hu 1094 Budapest, Tűzoltó utca 59.

Autósiskola váltása. Mi a menete az átiratkozásnak másik autósiskolába?

Autósiskola váltása bárkivel előfordulhat. Lehet, hogy másik kerületbe, városba költözöl, vagy nem vagy elégedett a jelenlegi hellyel – bármi is az oka, tudd, van lehetőséged váltani!

Cikkünkben most azt nézzük meg, mi az autósiskola váltás menete, illetve milyen „vörös zászlókra” jelzésekre figyelj, amelyek azt mutatják, jobb, ha másik iskolában folytatod a jogosítvány megszerzését.

Mikor válthatok autósiskolát az oktatás során?

Az oktatás ideje alatt gyakorlatilag bármikor válthatsz autósiskolát, ha nem vagy elégedett a jelenlegivel, vagy ha jobb lehetőséget találsz. A döntés meghozatala előtt azonban érdemes megfontolnod a költségeket, az időt és az iskolaváltással járó egyéb tényezőket.

Az is fontos, hogy megbizonyosodj róla, az új iskola teljes körű engedéllyel és akkreditációval rendelkezik – mint a ReadyGo Autósiskola is.

Mi a menete az autósiskola-váltásnak?

1. Kérd ki a jelenlegi autósiskolától a képzési igazolást, amely tartalmazza az igazolást az eddig levezetett órákról.

2. A képzési igazolást a jelenlegi autósiskolád 3 példányban állítja ki, ebből 2 példányt átad a tanulónak.

3. A tanuló a kapott 2 példány képzési igazolással felkeresi az új autósiskolát, amely kiállítja, illetve érvényesítetti az új vezetési kartont, hogy folytatható legyen a gyakorlati képzés.

Mikor váltsak autóvezetői iskolát az oktatás során?

Ha iskolaváltást fontolgatsz, lényeges, hogy először alaposan értékeld a helyzetet, és minden tényezőt mérlegelj, mielőtt döntést hozol.

Érdemes beszélned a jelenlegi oktatóddal meg persze az új iskolával is, hogy megbeszéld a lehetőségeket, és biztosítsd, hogy az átállás a lehető leginkább zökkenőmentes legyen.

Az autósiskola-váltásról szóló döntés személyes döntés, és a tanuló egyéni körülményeitől függ – aki tanul, annak kell tudnia, hogy számára mennyire megfelelő a jelenlegi hely. Azonban érdemes megfontolni az iskola váltását, ha:

·         nem vagy elégedett az oktatás minőségével.

·         nem haladsz a képzésben, vagy nem érzed jól magad az oktatóddal.

·         jobb lehetőséget találtál, kedvezőbb időbeosztással vagy költségekkel.

Milyen „vörös zászlók” gyanús jelek utalhatnak arra, hogy probléma van a jelenlegi autósiskoláddal?

Több olyan jelet is felsorolhatunk, amelyek azt mutatják, hogy nem teljesen kerek a történet egy autósiskolával:

·         Az akkreditáció vagy engedélyezés hiánya

·         Gyenge, ideges, rossz oktatók

·         Rosszul karbantartott járművek

·         Ritkán, nehezen adnak óralhetőséget

·         Magas tanuló-oktató arány

·         Más diákok panaszai

Mindig győződj meg arról, hogy az iskola rendelkezik-e a lakóhelyed szerinti, az állam által kiadott engedéllyel és akkreditációval. Olyan oktatókat keress, akik tapasztaltak, türelmesek és hozzáértők.

Győződj meg arról is, hogy az iskola járművei jól karbantartottak, tiszták és biztonságosan vezethetők. Mégis csak a te életed, egészséged múlik rajta (meg a közlekedésben résztvevőké), milyen autóban ülsz!

Szintén nagyon fontos, hogy utánanézz a neten, milyen véleménnyel vannak más diákok az autósiskoláról. Az szinte biztos, hogy egy-két panasz mindenütt előfordulhat, ám ha szinte csak negatív vélemények vannak meg 1-2 csillagos értékelések, az erős vörös jelzés!

Ha pedig folyamatosan elhajtanak, hogy nincs óra, vagy ritkán jutsz a volán mögé, akkor gondold meg, hány hónapig akarod húzni, mire megkapod végre a jogsit.

Elköltöztél, munkahelyet váltottál, nem vagy egy hullámhosszon az oktatóddal? Válts autósiskolát! A ReadyGo Autósiskola szeretettel vár!